counter

μετρητής επισκεψιμότητας

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 106

Την Τετάρτη 16-01-2013 εκδικάστηκε η αίτηση της εταιρίας για την υπαγωγή της στο άρθρο 106ια.
  • Υπέρ της υπαγωγής τάχθηκαν η εταιρία & μέρος των τραπεζών (Εμπορική, BNP Paribas κτλ) με τη διαφορά ότι ζήτησαν να τοποθετηθεί άλλος εκκαθαριστής, δεχόμενοι το business plan & τον επενδυτή που έχει καταθέσει η εταιρία στο δικόγραφο.
  • Κατά τάχθηκαν οι εργαζόμενοι της εταιρίας, οι απολυμένοι, το ελληνικό δημόσιο, οι τράπεζες Millenium, HSBC, Proton καθώς και ο Στυλιανός Κοσκινίδης κυτοποιϊα.
Μάρτυρας υπέρ της ALAPIS ήταν από την εταιρία KPMG η οποία και είχε αναλάβει την κατάρτηση του επενδυτικού πλάνου. Ο μάρτυρας επιχειρηματολόγησε για την αίτηση λέγοντας ότι η εταιρία παρόλες τις δυσκολίες είναι σε λειτουργία επί του παρόντος & άρα μπορεί να αποτελέσει ένα καλό επενδυτικό κομμάτι για κάποιον υγιή επενδυτή. 
Μάρτυρας κατά της ALAPIS κατέθεσε η κα Δέδε Αναστασία Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων ALAPIS & Θυγατρικών εταιριών, η οποία και παρουσίασε την εικόνα όπως τη ζούμε σήμερα. Δηλαδή μια εταιρία φάντασμα χωρίς καμία άλλη λειτουργία πλην της παραγωγής του Pulvo, χωρίς να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζομένους (δεδουλευμένα κτλ), αλλά & απέναντι στο νόμο για να δικαιούται να ισχυρίζεται ότι είναι μια φαρμακευτική βιομηχανία εν λειτουργία.
Μετά τη δίκη η εταιρία ξαναζήτησε ασφαλιστικά μέτρα, έτσι ώστε να μην επιτραπούν κατασχέσεις μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου, κάτι που απερρίφθη από το δικαστήριο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.